Dubaj magyar felirattal

Emirates Palace – Abu Dhabi luxushotele

2020. július 27. 19:25 - Erikable

Annak ellenére, hogy az országban Dubaj viszi a prímet turisztikai fronton, Abu Dhabi is egyre nagyobb közönséget tud megmozgatni. Folyamatosan dolgoznak a turisztikai vonzerejük fejlesztésén, kiterjesztésén. Azok a turisták, akik a nyugodtabb, csendesebb környezetre vágynak szívesen jönnek Abu Dhabiba. A gyönyörű türkiz színű víz, a fehér homokos tengerpartok és a luxusszállók városa, ennek a kombinációnak az egyik a leghíresebb képviselője pedig az Emirates Palace.

emirates_palace.jpg

Fotó: https://www.booking.com/

A hotel projektet 2001 év végén kezdték el építeni, és rá 4 évre, 2005-ben nyitották meg. Az üzemeltetést a Kempinski lánc kezdte, majd ebben az évben január elsejével átkerült a kínai Mandarin Oriental kezelésébe. Mindkét hotelmágnás világszínvonalú élményt és szolgáltatást nyújt, így a vendégek a szokásos arab luxust kaphatják változatlanul.

A hotel 394 szobával és 92 lakosztállyal és 22 elnöki lakosztállyal üzemel, a vendégek jóllakottságáról a hotelben található 14 étterem gondoskodik. Az 1,3 km hosszú privát tengerpart biztosítja a szállóvendégek nyugodt pihenését, és mindemellett egy mini csúszdapark és több medence és 2 spa is működik a területen.

Fotó: https://www.booking.com/ 

A penthouse szint a fő méltóságoknak van lefoglalva, általában a királyi család használja ezeket a lakosztályokat.

Az épület tetején 2 helikopter leszálló van, ezenkívül a hivatalos rendezvényeknek, konferenciáknak pedig a 40 tárgyalóterem és a 2500 fős befogadóképességű bálterem ad helyet.

A design (a Burj Al Arab-hoz hasonlóan) magában hordozza a jellegzetesen arab vonásokat. A márvány, az arany bevonatok és a barokkos beütés a kristálycsillárokkal egy rendkívüli luxuskörnyezetet teremt.

A szobaáraknak csak a csillagos ég szab határt, induló árak két főre egy éjszakára 2000 dirhamtól indulnak, ami kb. 170 000 forint. De jó hír, hogy a kíváncsiskodók számára egy kis betekintést engednek azért. A lobby ingyenesen látogatható, illetve sok turista (akik nem szállóvendégek) ellátogat ide inni egy kávét vagy enni egy sütit, az is nagy élmény!

emirates_palace_7.jpg

Fotó: https://www.klook.com/activity/9665-le-cafe-emirates-palace-hotel-abu-dhabi/

 

 

 Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr516080124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása