Dubaj magyar felirattal

Dubai Harbour – a város legújabb kikötője

2021. szeptember 08. 20:08 - Erikable

A kikötő önmagában nem fedi a valóságot. Teljesen új lakóövezetet építettek ki az utóbbi 3 év leforgása alatt, ahol lesznek magánlakásokat rejtő toronyházak, színvonalas hotelek, hangulatos sétálóutcák fine dining éttermekkel, direkt vízpart az exkluzív beach-élményhez, és kikötő, de nemcsak kisebb hajóknak, hanem akár 40 méteres yachtok számára is. Nem mellesleg óceánjárók is le tudnak itt parkolni, hogy a strandolni, shoppingolni vágyó utasokat szabadjára engedje.dubaiharbour_latvanyterv2.png

Már többször írtam az elképesztő építkezési dömpingről, a méretekről itt Dubajban, de a saját szememmel még nem láttam ezt megvalósulni. Hihetetlen dolog. 2019-ben még csak annyit érzékeltünk belőle, hogy minden le van kordonozva és hogy brutális építkezés folyik. Aztán egy évvel később átköltöztünk Abu Dhabiba és a Covid miatt nem jártunk át a városba.

Amikor most júliusban megláttam újra ezt a részt, pár pillanatig nem hittem a szememnek. Erre a tempóra nincsenek szavak. Gondolom az volt a cél, hogy az Expora meglegyen ez a vadonatúj, formatervezett vízi állomás, hogy méltón tudja fogadni az idelátogató tömegeket.

Kicsit talán zsúfoltnak látszik ez a része a városnak, de rengeteg itt a látnivaló pár kilométeres körzetben. Dubai Marina városrészre és a szintén újonnan épített, pár éve átadott Bluewaters Island városrészre néz az egyik oldalon, a másik oldalon pedig a Burj Al Arab határolja. A nyílt víz felől pedig a Pálma-sziget lenyúló ága öleli.

dubaiharbour_terkep.png

700 kikötőhelyet fog biztosítani, lesz helikopterleszálló és 2 nagy megacruisernek hely a kikötésre. Egyelőre a bárok, éttermek és hotelek még nincsenek nyitva, de a lakásokat már egy ideje árulják. A nagyközönség számára egyébként nyitott, tehát sétálni és szétnézni a környéken lehet. Én is meg fogom tenni!

dubaiharbour_latvanyterv.png

 

 Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

 

Fotók:

https://www.dubaiharbour.com/en

https://off-planproperties.ae/emaar-beachfront-dubai-harbour/

https://harbourassist.com/dubai-harbour/

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr3516683666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.09.10. 10:45:31

Jah, kérem, akiknek vagyon, azoknak nagyon!
süti beállítások módosítása