Dubaj magyar felirattal

Hudayriyat Beach – Abu Dhabi

2021. március 15. 17:23 - Erikable

Nem szimpla tengerpart! Egy komplex szabadtéri szórakoztató központ!

Abu Dhabi legújabb tengerpartja a Hudayriyat Beach tavaly novemberben került átadásra. Az alapkoncepció a dubaji La Mer Beach-ére hasonlít, de megspékeltek egy kis tengerparti történelmi sétatérrel és egy mega sportközponttal is.

hudayriyat_3.jpg

Az egész országban nagyon szépek a tengerpartok, de Abu Dhabiban kifejezetten gyönyörűek! Saadiyat Island tengerpartjai nálam a befutóak – lélegzetelállítóan szépek -, de Hudayriyat Beach sem panaszkodhat. Csodaszép fehér homokos part öleli körbe a türkiz színű tengert. A strandon több mosdó (ideértve a pelenkázókat is), öltöző, kültéri tusoló is elérhető, ami nagyon kényelmessé teszi az itt tartózkodást.

A tisztaságra itt is, mint mindenhol nagyon figyelnek, a part rendszeresen gondozva van, a mosdókat pedig napjában többször takarítják, most Covid idején meg még inkább.

hudayriyat_beach_swimming.PNG

Forrás: https://www.hudayriyatisland.ae/en 

Abu Dhabi kicsit más városszerkezettel bír, mint Dubaj, ezért sokszor ölre kell menni egy jó parkolóhelyért, de itt szerencsére erre már gondoltak a tervezők és rengeteg parkolóhelyet alakítottak ki a látogatók számára.

Ha csak sétálni van kedvünk vagy túl hideg az idő a strandoláshoz, akkor azt megtehetjük a sétálóutcán, ami tele van hangulatos éttermekkel és kávézókkal. A sétatér egy nagy gördeszka-pályába torkollik, amit a gyerekek imádnak. A kicsik körében nagyon nagy sláger a roller, gördeszka, tricikli és bármi, ami gurul, így egy-egy hétvégén ezek a helyek csordultig vannak zsibongó gyerekekkel. Van játszótér és mini-kalandpark a gyerekek számára, úgyhogy tényleg igazi családi programban lehet itt részünk.

A strandhoz közel, a parkoló külső részén sorakoznak a food truckok, ha csak valami gyors tengerparti kajára áhítozunk. Ezeknek is megvan a feelingje. A higiénia miatt ezeknél a gyorsétkezdéknél se kell aggódnunk a vírus miatt, véresen komolyan veszik a vendéglátósok az előírásokat, mert nagyon komoly következményei vannak egy-egy kihágásnak.

Ami engem kifejezetten megfogott ezen a strandon, az hosszú, tengerpart mentén végighúzódó, cölöpökön álló, stégszerű sétálós rész. Saccolni azt nem tudok (mindig próbálkozom, sose érek még a közelébe se…), de azt tudom mondani, hogy babakocsival andalogva 20 percet mentünk egy irányba. Útközben vannak hangulatos kis leülős részek és egy-egy sarok a jó kis insta-fotók érdekében és az ország múltját bemutató halászattal/ gyöngyhalászattal kapcsolatos szobrok, konstellációk és leírások teszik érdekesebbé a sétát.

A félsziget kínálta lehetőségek itt még nem fogynak ki, mert egy komplex sportközpont is várja sportolni vágyókat fitness parkokkal, tenisz-, tollaslabda pályákkal, kültéri, illetve beltéri pályákkal (is!) futáshoz és különböző labdajátékokhoz (ez azért fontos, mert a nyári 45 fokos hőségben nem esik jól még sétálni sem, nemhogy bármilyen sportot űzni).   

Amit még feltétlenül érdemes megemlíteni, az a profi kerékpárút, amit úgy alakítottak ki, hogy a tenger felett lehet bicajozni az autóút szélességű úton. Zseniális! A parkolónál van biciklikölcsönző, ami szintén a kényelmet szolgálja.

hudayriyat_beach_cycling.PNG

Forrás: https://www.hudayriyatisland.ae/en 

 

Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr1816463520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása