Dubaj magyar felirattal

Nyári „állatkerti” programok Dubajban

2020. augusztus 20. 18:44 - Erikable

Sokan döntenek úgy, hogy bevállalják a nyári hőséget és off szezonban látogatnak el Dubajba, meg ugye vannak, akik itt élnek és egy kis szórakozási lehetőségre vágynak a nyári időszakban is. Ilyenkor viszont tényleg beltéri programot kell keresni, mert egyszerűen elviselhetetlen a hőség, sőt kimondottan veszélyes hosszabb időt a szabadban tölteni a kiszáradás és egyéb rosszullétek miatt.

Erre a témára hoztam most két olyan fedett programot, ami alternatíva lehet a szabadtéri állatkert helyett és jó kis program családok számára.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

A Dubai Mall-ban található az óriási méretű akvárium (10 000 literes tartály) egy nagy részét belépő nélkül is meg lehet nézni a plázán belül. Ha szerencsénk van, végignézhetünk egy cápaetetést is, ha meg van kedvünk, akkor persze be is mehetünk.

aquarium_2.jpg

Hozzávetőlegesen 140 féle vízi állatfajnak ad otthon ez a giga látványosság, több mint 300 cápa és rája él benne. A tartály 51 méter hosszú, 20 méter széles és 11 méter magas, tényleg nagyon látványos kívülről is.

Külön kell jegyet venni az alagútba és külön az állatkerti részbe, mindenképpen megéri a kombinált jegyet venni, mert maga az alagút jópofa, de kb. egy 5 perces sétát jelent a 48 méter hosszú alagútban.

Körülbelül olyan 2-4 órás program gyerekekkel, mert ők ugye aztán mindent (is) megvizsgálnak. Ez a „vízi állatkert” körülbelül ugyanazt tudja, mint a budapesti Tropicarium. Különböző gyerekprogramokkal várják a kicsiket, és állatetetéseket is ki lehet fogni rendszeres időközönként, pl. a cápák etetését vagy éppen a vidrák etetését, ami kifejezetten cuki.

Az éjszakai állatok, mélytengeri élőlények felvonultatása és az akvárium fő látványossága, a 40 éves, 750 kg-s óriáskrokodil tényleg egyedi dolognak mondható. Ha igazán őszinte akarok lenni, a sivatag közepén egy ekkora méretű akvárium és ilyen gazdag vízi állatvilág reprezántálása egyébként is nagy dolog.

Green Planet

Ez a beltéri program maga a koncepció miatt nagyon rendhagyó. Egy magas (kb. 25 méter) épület belterét alakították ki úgy, hogy egy trópusi esőerdő szintjeit képezi le avar szinttől a lombkoronaszintig. Kb. 3000 növény - és állatfajjal rendelkezik. Az állatok többsége szabadon mászkál/repked körülöttünk.

green_planet.jpg

Minden szintnek megvannak a látványosságai, amik köré szórakoztató műsorokat, állatetetéseket szerveznek a kicsiknek, hogy ne lankadjon a lelkesedés.  Ezen a nyáron indul először nyári táborok gyerekek számára, aminek a fő fókuszában a környezetbarát szemléletmód áll.

Én felnőttként is nagyon élveztem ezt a 2-3 órás látnivalót. A nagy hőségben, ahol nem igazán látni zöld felületeket éghajlati adottságokból adódóan, igazi felüdülés egy ilyen zöld mini-dzsungelben sétálni egyet a különleges trópusi madarak között. A Green Planet két nagy "attrakciója" pedig a kezesbárány makik, akik előszeretettel eszegetnek mézédes gyümölcsöket és a lajhár, akit a gondozója segítségével nagyon közelről is meg lehet nézni, illetve lehet fotózkodni is vele. 

 

Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr116171464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása