Dubaj magyar felirattal

La Mer Beach – Dubaj egyik legtrendibb strandja

2020. június 07. 19:42 - Erikable

Ezt a nyilvános strandot a Meeras nevű ingatlanfejlesztő építette és üzemelteti a mai napig. Nagyon úgy néz ki, hogy tudják, hogyan kell a nulláról valamit úgy létrehozni, hogy napjaink egyik legtrendibb helyévé nője ki magát! Megvan az igazi tengerparti feeling, pálmafák, fehérhomokos tengerpart, vízimentő állomások, halk zene szól a kültéri hangszórókból. Tiszta Baywatch csak kicsiben. Sok természetes anyagot használtak a design kialakítása során és mindezt a ma nagyon menő indusztriális világgal keverték. Nagyon szépen rendezett és gondozott és a Dubajban már megszokott tisztaságot hozza.

Az egész létesítmény nem csupán a tengerpartból és az öltözőkből áll, hanem felépítettek köré egy komplett bevásárlónegyedet úgy tengerparti módra. Sokféle butik, üzlet található, és több mint 30 féle étterem várja a vendégeket a világ minden tájáról érkező konyhával. Kapott helyet egy fedett, klimatizált játszóház a kicsiknek, egy szabadtéri trambulinpark és van egy saját vízi és csúszdaparkja is, ezek természetesen külön díj ellenében használhatóak. A felnőttek különböző vízisportokat is kipróbálhatnak vagy beülhetnek a moziba, ha úgy tetszik, mert az is van!

Mivel ennyire komplex az egész létesítmény, így nemcsak a kifejezetten strandolni vágyókat csábítja ide. Sokan azért látogatnak ide, hogy sétáljanak egyet a hangulatos környezetben vagy egyenek egy jót valamelyik étteremben.

Jelenleg természetesen a COVID helyzet miatt még csak korlátozottan látogatható, de már a vízpart is használható, ami nagy kincs ebben a hőségben. A biztonsági őrök több helyen mérik a belépésnél a testhőmérsékletet és magasabb számban ellenőriznek ”bent” is. Lassan az éttermek is nyitogatnak, szépen visszatér az élet ide is.

Összegészében nagyon jó értékeléseket (Google 4.6) kap a La Mer Beach, szerintem nem hiába. A legtöbb negatív tapasztalat még 2 évvel korábbról származik, amikor még folyt javában az építkezés. A közelmúltbéliek pedig arra panaszkodnak, hogy a parkolás lehetne olcsóbb. Viszont legalább van parkolóhely a kiépített mélygarázsban, csak nem valami olcsó. Ez legyen a legnagyobb hibája.

Mint majdnem mindenhol Dubajban, itt is lehet exkluzív szolgáltatásokat igénybe venni. A tengerparton található pár bungaló-szerű kis házikó, amit ki lehet bérelni, ha úgy tartja kedvünk, így egy kicsit el lehet vonulni a partról. Ezenkívül pedig, ha teljes elszigeteltségre és luxusra vágyunk, akkor beléphetünk a Train Beach Club-ba, ami egy olyan létesítmény a La Mer Beach-en belül, ahol van külön medence, szabadon használhatóak a napágyak, van külön étterme, konditerme, boksz – és jógastúdiója stb.

Az én ízlésemnek bőven kielégítő az ingyenesen használható terület, önmagában is nagyon szép szerintem és ízléses. Engem leginkább a hangulata ragadott meg, ahogy sétálgattam az épületek között és a nagy graffiti-szerű képek az épületek oldalán.

 

 Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr8015753186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása