Dubaj magyar felirattal

Aldar Központ – a Közel-Kelet első kör alakú épülete

2020. július 19. 19:21 - Erikable

Az Egyesült Arab Emírségekben sokféle ikonikus épület épült az utóbbi 50 évben, az egyik, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet, Abu Dhabiban található, jól látható az E10-es útról. Olyan messziről, mint egy óriási nagyítólencse.

aldar_hq_8366998.jpeg

Fotó: https://www.accsal.com/projects/gate-towers/

A 124 méter magas kör alakú épület az egyik legnagyobb helyi ingatlanfejlesztő, az Aldar főhadiszállása. 2005-ben készültek a design tervek, és 2007-ben készült el a végleges állapot. Egy évvel később elnyerte a legjobb futurisztikus design díját a Building Exchange Konferencián. A 23 emelet 62 000 m2-nyi irodaterületet biztosít. Elhelyezkedése miatt rendkívüli panorámát ad mind a városra, mind a tengerpartra.

A geometriai alakzat az egységet, a stabilitást és a racionalizálást szimbolizálja. A kör alak számos építészeti kihívást eredményezett, a legnehezebb feladat a megfelelő számú, minőségű és gyorsaságú liftek kiválasztása és beszerelése volt. Azért azt be kell ismernem, hogy ingatlanfejlesztőként nagy húzás volt egy ilyen egyedi és impozáns arculatot életre kelteni, referenciamunkának biztosan megkapó.

Ugyanehhez az ingatlanfejlesztőhöz kapcsolódnak olyan óriási beruházások a városban, mint a Gate Towers, ami a szingapúri Marina Bay Sands hotel épületéhez nagyon hasonló. Vagy éppen ugyanúgy az Al Reem Island-en található Sun&Sky Towers is, ami egy 74 emeletes lakóépület. Ezenkívül számos exkluzív villanegyedet (igen, egy épületnél nem állnak meg, teljes negyedeket építenek) tudhat magáénak. Összességében több ezer villaépület és több tízezer lakás fut az ő üzemeltetésük alatt álló épületekben. A lakossági célú épületeken kívül még számos nagyberuházás tőkése is, ilyen például a YAS Mall, ami Abu Dhabi legújabb és legnagyobb plázája.

Turisztikai céllal sajnos nem látogatható, de kívülről is megéri képeket készíteni róla. Tényleg lenyűgöző látvány!

Fotók: https://www.aldar.com/

 

Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

Szólj hozzá!
Címkék: Abu Dhabi

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr7416037184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása