Dubaj magyar felirattal

IMG Worlds of Adventure – élménypark kicsiknek és nagyoknak

2020. június 19. 12:21 - Erikable

Dubaj a fedett szórakoztató és élményparkok nagymestere lett az utóbbi években. A város egyik legjobban futó ilyen élményparkja pedig az IMG Worlds of Adventure. Tulajdonképpen egy fedett, légkondis, tematikus vidámparkként lehet azonosítani, ami képes lekötni az óvodás korosztálytól elkezdve a felnőttekig mindenkit.

Elképesztően nagy területen, 140 000 m2-en terül el, úgyhogy észrevétlenül meglesz a napi ajánlott lépésszám is. Az egy nagyon fontos tulajdonsága, hogy teljesen fedett és légkondicionált. Addig nem igazán értettem ennek a dolognak a jelentőségét, amíg ide nem költöztünk. De a nyári időszakra tényleg kellenek azok a programok, amik kikapcsolódást nyújtanak és védve vagyunk a nagy hőség ellen.

Az élménypark 5 nagy fő téma köré építette ki a különböző helyszíneket:

  • IMG Boulevard – bejárati rész, ami egybe van kötve egy éttermi és egy bevásárló „negyeddel”
  • Marvel univerzum – a szuperhősök világába kalauzol
  • Lost Valley – kicsit Jurassic Park-os felütéssel
  • Cartoon Network - pár ismertebb mesesorozat köré épülő tematika
  • Novo Cinema – mozi

A legkisebbek számára jópofa játszóház és kalandpark jellegű mászókás építmény is üzemel, ahol többen vigyáznak a gyerekek testi épségére. A Cartoon Network negyedben vannak olyan körhinták és elemek, amiket szintén biztonságosan tudnak a kicsik használni.

A nagyobb gyerkőcök számára pedig már megszámlálhatatlan lehetőség nyílik, mivel a legtöbb vidámparkos elemre 120-140 cm a magasság határ, amit szigorúan ellenőriznek.

Van 1-2 olyan elem is, amik még a felnőttek számára is izzasztó élményt nyújt, ilyen például a Thor Thunder Spin, ami pörög-forog a tengelye körül és meg van spékelve egy kis szabadeséses élménnyel is. Ezenkívül van még két klasszikus hullámvasút, az egyik beltéri, a másik pedig kültérre visz ki.

A 3D élményre épülő attrakciók is nagyon jók, élvezetesek. A szellemkastély kifejezetten „szívet dobogtattató”, mivel élőszereplős és eléggé kiszámíthatatlan.

Éttermi lehetőségből is több különböző konyhából választhatunk, a fine diningtól a gyorséttermi megoldásokig. Így, egy helyen mindent megkapunk, amire szükségünk lehet egy ilyen program alatt. És persze még ott van a közös családi-baráti mozizás lehetősége is.

Mindemellett van lehetőség csoportos összejöveteleket is megtartani, mint például csapatépítő tréningek vagy szülinapi gyerekzsúrok. Nem is Dubaj lenne, ha nem lenne külön VIP szolgáltatás! Ha külön figyelemben akarunk részesülni, akkor vehetünk VIP csomagot, amelynél nem kell kivárnunk a sorokat és dedikált szuperhősök kísérgetnek körbe minket a területen. 

Egy teljes napot úgy lehet eltölteni itt, hogy az ember észre sem veszi az idő múlását. Szórakoztató és egyedi élmény, főleg nagyon meleg nyári napokon jó program!

 

 Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr9415878064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása