Dubaj magyar felirattal

5 kirívó szolgáltatás Dubajban, ami tuti nem létszükséglet!

2020. május 06. 14:42 - Erikable

1. Arany ATM (gold to go ATM)

Ez egy német cég által fejlesztett szolgáltatás, ami a 2010-es években jelent meg először az USA-ban, az Emírségekben és Németországban. Ebben az országban Abu Dhabiban és Dubajban találhatóak ilyen automaták. Tehát amennyiben halaszthatatlan kényszert érzünk pénzünket arany lapkákra váltani, akkor ezt is megtehetjük a városban a non-stop üzemelő arany ATM-eknél. 24 karátos aranylapkákat ad ki, 10 percenként frissített árfolyamon a gépezet, és több különböző „kiszerelésből” választhatunk. Készpénzt és kártyát is elfogad.

arany_atm.jpg

Forrás: https://www.atlasobscura.com/places/worlds-first-gold-dispensing-atm 

2. Benzin-házhozszállítás:

Egy applikáció használatával szó szerint 4 keréken jön az üzemanyag házhoz, vagy oda ahová éppen az autónk van leparkolva. Statisztikák szerint egy átlagos tankolási folyamat az Emirátusokban kb. 30 percet vesz igénybe. Annak ellenére, hogy az itteni benzinkutaknál nem kell bemenni az üzletbe a fizetéshez, ami egy időt spóroló kialakítás, még így is sokat kell várakozni, mire sorra kerülhetünk. A benzinkutak száma nem kielégítő az autók számához arányosítva. Erre a „kellemetlenségre” fejlesztették ki ezt a szolgáltatást 1-2 éve. Ennek megfelelően az app letöltése és adataink regisztrálása után, meg kell adni a kocsi lokációját és már jön is a tankoló jármű. Tankolás után az app frissítést küld a megrendelés állapotáról. A lenti kis videó bemutatja a folyamatot.

3. Beauty home service, avagy házhoz jön a szépségszalon:

A városban egymást érik a szépségszalonok, ennek ellenére ez a megoldás mégis egy piacképes üzletág itt. Egyszerűen hihetetlen, de ha mégis úgy érzi az ember lánya, hogy nincs kedve, lehetősége stb. elmenni egy szalonig egy haj-beszárításért vagy manikűrért, akkor erre is van több lehetőség. A rendelt szolgáltatásnak megfelelően kiszáll a helyszínre a szakmabeli hölgy teljes felszereléssel, elvégzi a kért munkát, kitakarít maga után és megy a dolgára.

urban_clap_beauty.jpg

Forrás: Urban Clap applikáció - Salon for women

4. Reptéri csomag házhoz szállítás:

Mi is lehetne „gyötrőbb” életérzés, mint a reptéren a feladott poggyászra várni a landolás után, majd végighurcolni az egész reptéren a taxiig...? Erre találtak megoldást a reptéri csomag házhoz szállítás formájában, amely pár órán belül házhoz/hotelhez viszi a feladott poggyászokat mentesítve a kedves utast a csomagkeresgélés és cipelés nehézségei alól. Vannak szintek, nem mondom… (Jó, tudom! Kicsit ironikus vagyok ma, de azért ez már tényleg minden képzeletet felülmúl az én világomban.)

5. Ruhatisztító házhoz szállítás:

Sok ruhatisztítócéggel találkozni a városban. Jelentősen több van Dubajban, mint például Pesten és kedvezőbb áron is dolgoznak meglepő módon. Szolgáltatásaikat kiegészítik azzal, hogy nem kell a vevőnek elfáradni a tisztítandó ruhákkal az üzlethelységbe, hanem házhoz jönnek érte és ha elkészültek a munkával, akkor előre egyeztett időpontban vissza is hozzák a megadott címre összehajtogatva, vasalva, vállfán, ahogy kérjük. Előfordul, hogy a házhoz szállítás egy kedvezmény része, vagy akár ingyenes, ahogy azt a lenti példa mutatja.

 pickupdelivery_dry_cleaning.jpg

Forrás: Champion Cleaners ruhatisztító és mosoda

Ez az 5 dolog, csak egy kis szösszenet volt abból a tárházból, amivel itt Dubajban lehet találkozni. Tényleg néha az ember úgy érzi, hogy csak a képzelet szabhat határt a szolgáltatásoknak, amiket itt fejlesztenek. A mi magyar praktikusan forgó agyunknak sokszor ez sok(k), de ezek az üzletek és szolgáltatások működnek egy nagyon erősen versenyzett, kapitalista piacon! Ami azt jelenti, hogy van rá kereslet! Tehát nem lehet legyinteni rá azzal a mondattal, hogy "értelmetlen, úgy se veszi igénybe senki"…mert használják az emberek, bármennyire is szokatlan ez nekünk.

 

 

Ha érdekelnek még hasonló tartalmak, lapozz tovább vagy kövess a  Facebookon is! 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajmagyarfelirattal.blog.hu/api/trackback/id/tr4215663808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwertzu 2020.05.07. 13:56:40

2-3-5

Oké, Dubaj nem Szaud Arábia, de azért gondolom a nők körében még nem annyira elterjedt a vezetés és az önálló kimozdulás a házon kívülre, mint a nyugati kulturkőrben, de pénz van, sz...ig.

Na nekik szerintem kimondottan jól eladható egy ilyen házhoz menő szolgáltatás.

Erikable 2020.05.07. 14:12:48

@qwertzu: Már Szaud-Arábiában is vezethetnek a nők. Itt Dubajban egyértelműen csak döntés kérdése. Én, személy szerint ugyanúgy vezetek és jövök-megyek a városban, ahogyan korábban Magyarországon.

qwertzu 2020.05.07. 14:16:08

@Erikable: Azért ez nem úgy működik, hogy egyik nap engedélyezik, egy hónap mulva meg mindenki vezet. Az hogy te vezetsz, meg nem mérvadó, az a kérdés, hogy mondjuk a helyi 40+ nők közül milyen arányban vezetnek.

Erikable 2020.05.07. 14:26:55

@qwertzu: Ezért írtam, hogy egyértelműen döntés kérdése. Ha valaki szeretne, akkor vezethet. A lehetőség adott.

xlngx 2020.05.07. 15:41:39

Hat a cafu egy rohadt jo otlet es szolgaltatas. Egyebkent azt meg azert leirnam hogy azert mennek ezek a szolgaltatasok mert a munkaero olcso. Ugyanez europaban nem mukodne.

Egy itt elo honfitarsad.

Erikable 2020.05.07. 15:51:59

@xlngx: Persze, ez is része a történetnek. Ahogyan az is, hogy totál mások a piaci feltételek, adottságok és elvárások (nemcsak munkaerő fronton).
De ennek a cikknek az volt a célja, hogy érdekes szolgáltatásokat mutassak be, amik Magyarországon nem léteznek és ez szerintem sikerült :)

Advanced Flight 2020.05.07. 16:03:19

Az aranylapka sztem nem hülyeség, csak kérdés, hogy certificate-t is ad-e mellé. Az arany egyébként is mindig jó befektetés, most a válság miatt el is szállt az ára mint a similabda.

conditional reflex 2020.05.08. 02:30:20

az aranylapka szerintem sem hülyeség, még érdekelne is, a többi meg -leszámítva a benzin-házhozszállítást, amiről még valóban nem hallottam-, nem akkora nóvum.
süti beállítások módosítása