Dubaj magyar felirattal

Emirates Palace – Abu Dhabi luxushotele

2020. július 27. 19:25 - Erikable

Annak ellenére, hogy az országban Dubaj viszi a prímet turisztikai fronton, Abu Dhabi is egyre nagyobb közönséget tud megmozgatni. Folyamatosan dolgoznak a turisztikai vonzerejük fejlesztésén, kiterjesztésén. Azok a turisták, akik a nyugodtabb, csendesebb környezetre vágynak szívesen jönnek Abu Dhabiba. A gyönyörű türkiz színű víz, a fehér homokos tengerpartok és a luxusszállók városa, ennek a kombinációnak az egyik a leghíresebb képviselője pedig az Emirates Palace.

emirates_palace.jpg

Fotó: https://www.booking.com/

Tovább
Szólj hozzá!

Történelmi pillanat az Egyesült Arab Emírségekben – irány a Mars!

2020. július 21. 11:12 - Erikable

Az egész ország ünneplésbe fogott a napokban. És az örömük teljesen megalapozott! Rendkívüli dolgot értek el az űrutazásban! Sikeresen útnak indították az első űrhajót, aminek a küldetése a Mars tanulmányozása lesz. A projekt a Hope Probe, arabul Al Amal nevet viseli. Az Emírségek által épített és Japánból, a Tanegashima Űrközpontból indított űrhajó előreláthatólag 2021 februárjában fogja elérni a Marsot, ami pont egybeesik az államalapítás 50. évfordulójával.

 hope_probe_1.png

Fotó: https://www.thenational.ae/uae/science/uae-mars-mission-launch-as-it-happened-1.1051197#3

Tovább
Szólj hozzá!

Költözés világjárvány idején – COVID-19 update

2020. július 14. 19:02 - Erikable

Bár továbbra is az új koronavírus folyik a csapból is, de úgy érzem a médiakommunikációból és az ismerősöktől hallottakból, hogy Magyarországon nem olyan vészes már a helyzet. Minden visszatérhetett a normális kerékvágásba, kinyitottak a szórakozóhelyek, éttermek, strandok és már lehet újra rendezvényeket szervezni. Bár újra szigorításokat lengettek be több európai országban, még így sem annyira szigorú a helyzet, mint az Emirátusokban.

Hetekig el voltam tűnve, mert a tervezett költözésünk Dubaj és Abu Dhabi között kihívásosabbnak bizonyult, mint bármelyik eddig valaha. (Pedig már tényleg rutinos költözőnek merem mondani magam)

Tovább
Szólj hozzá!

Burj Al Arab - Mitől lesz egy szálloda 7 csillagos?

2020. június 24. 17:23 - Erikable

Ez a hotel kétféle jelzőt szokott kapni általában a világsajtóban: a világ egyetlen 7 csillagos szállodája vagy a világ első 7 csillagos szállodája. Ezt én is így tudtam, de mivel a turizmus-vendéglátás rejtelmeibe nem igazán látok bele, így kicsit belemélyedtem a témába, hogy mitől is lehet egy hotel 7 csillagos!

burj-al-arab-saudi-823696.jpg

Fotó: Aleksandar Pasaric (pexels.com) 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: turizmus luxus